Sfatul bătrânilor din UTA Găgăuzia solicită procuraturii ca Maia Sandu să fie trasă la răspundere. Ar fi oferit declarații discriminatorii față de găgăuzi

Sfatul bătrânilor din UTA Găgăuzia solicită Biroului Procuraturii Generale ca lidera PAS, Maia Sandu, să fie trasă la răspundere pentru că și-ar fi incitat ură relegioasă și națională când în cadrul unei emisiuni, când aceasta a pus întrebarea „dacă e creștinește să se repare sediul Președinției din banii turcilor”.

Sfatul bătrânilor din UTA Găgăuzia solicită procuraturii ca Maia Sandu să fie trasă la răspundere. Ar fi oferit declarații discriminatorii față de găgăuzi
(Foto: UNIMEDIA)

Astfel, Sfatul bătrânilor consideră declarațiile Maiei Sandu drept discriminatorii față de găgăuzi, scrie gagauziainfo.md. În plângerea adresată procuraturii se declară că „discursul lui Sandu predispune discriminarea acelor membri ai societății, care susțin această decizie a guvernului turc și îi expun ca oameni care nu respectă dogma creștină".

Solicitată de UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt PAS, Cristina Bujor, a declarat că nu comentează declarațiie, deoarece sunt desprinse de realitate și au un caracter electoral.

Pub

Amintim că Maia Sandu a declarat la o emisiune că banii cu care urmează să fie reparat sediul Președinției Republicii Moldova, sunt primiți ilegal și nu de la la turci, dar ci din Rusia.

„Nu suntem la prima experiență când Dodon finanțează anumite lucruri și nu poate să explice de unde vin banii. Este un lucru grav, deoarece este vorba de o sumă mare de bani în cazul reconstrucției Președinției. O să vedem că instituțiile statului o să tacă și nu o să întreprindă nimic. Aceasta este o continuare a unui acord dintre PSRM și PD. Pe noi acum ne interesează originea banilor și poate presa de investigație ar trebui să depună mai mult efort”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR.

Amintim că lucrările de reparație a sediului Președinției Republicii Moldova, a început la data de 21 februarie.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub