Serviciul muzical online Spotify numără 83 de milioane de abonaţi plătitori în toată lumea

Serviciul muzical online Spotify numără 83 de milioane de abonaţi plătitori faţă de 75 de milioane cu trei luni în urmă, un salt care nu a însemnat însă obţinerea de beneficii pentru platforma suedeză, transmite agepres.ro.

Serviciul muzical online Spotify numără 83 de milioane de abonaţi plătitori în toată lumea
(Foto: SlashGear)

Spotify, care şi-a publicat joi rezultatele financiare pentru cel de al doilea trimestru, a atribuit această creştere pătrunderii sale pe pieţele emergente, în special în America Latină şi în Asia de Sud-Est, şi succesului ofertei sale destinate familiilor, care i-a adus totuşi mai puţin decât abonamentele individuale.

Într-un an, Spotify a înregistrat o creştere cu 40% a numărului abonaţilor plătitori şi, incluzând persoanele care profită de oferta gratuită care conţine publicitate, are în total 180 de utilizatori activi lunar.

Însă în pofida dezvoltării rapide a streaming-ului în lume, Spotify nu a adus încă beneficii de la crearea sa în 2005. Grupul, care a pierdut 90 de milioane de euro pe trimestru, a declarat că preferă să se concentreze asupra expansiunii sale geografice.

Concurentul său cel mai apropiat este Apple Music, lansat în urmă cu trei ani. Directorul gigantului tehnologiei, Tim Cook, a declarat în mai că serviciul său muzical online a depăşit ştacheta de 50 de milioane de abonaţi plătitori.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub