Serviciul Vamal a încasat în săptămâna trecută circa 434 de milioane de lei la bugetul de stat

În perioada 30 iulie – 05 august 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 434,1 de milioane de lei.

Serviciul Vamal a încasat în săptămâna trecută circa 434 de milioane de lei la bugetul de stat
(Foto: customs.gov.md)

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 286 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 50 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 172 260 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 123 759 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 24 434 și respectiv 14 996 traversări.

Pub

În dimineața zilei de astăzi, și-a reluat activitatea postul vamal de tip debarcader ”Cosăuți”, după ce ieri, a redevenit funcțional cel de la ”Soroca”. Circulația prin aceste posturi a fost periodic suspendată pe parcursul săptămânii trecute, din cauza nivelului ridicat al apei râului Nistru.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub