Şerveţelele de hârtie, preferabile uscătoarelor de mâini. De ce nu se recomandă să utilizezi uscătorul

Un studiu efectuat în trei spitale şi publicat în „Journal of Hospital Infection“ argumentează de ce şerveţelele de hârtie sunt mai utile şi mai puţin riscante decât uscătoarele de mâini.

simbol

Dacă ne-am spălat pe mâini după ce am folosit toaleta şi avem de optat între uscătoare şi şerveţele de hârtie, e bine să le elegem pe acestea din urmă. Un grup de oamenii de ştiinţă pretinde că uscătoarele de mâini ar trebui excluse din spitale şi argumentează de ce. Ei au realizat un studiu în trei astfel de instituţii sanitare şi au ajuns la concluzia că aparatele împrăştie virusurile şi microbii în încăpere, inclusiv pe pielea oamenilor.

Cercetarea a fost publicată în „Journal of Hospital Infection“. Potrivit acesteia,. Persoanele care au utilizat uscătorul avea  pe mâini mai multe bacterii periculoase care produc gastroenterite, pneumonie şi alte infecţii.

„Problema nu este că oamenii nu se spală corect pe mâini. Când folosesc jetul de aer de la uscătoare, microbii sunt împrăştiaţi şi răspândiţi prin toată încăperea, inclusiv pe pielea oamenilor. Uscătoarele creează practic aerosoli contaminaţi, care ajung pe marginea chiuvetelor, pe podea şi pe alte suprafeţe, iar riscul devine şi mai mare dacă oamenii ating aceste suprafeţe”, a explicat profesorul Mark Wilcox, expert în microbiologie.


Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.