Șeful Procuraturii Anticorupție: „Îmi dau demisia dacă se constată că subalternii mei sunt implicați în „scurgerile” care-l vizează pe Chirtoacă”

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, menționează că este gata să-și dea demisia dacă se constată faptul că subalternii săi sunt implicați în scandalul scurgerilor de informații compromițătoare care l-au vizat pe edilul suspendat, Dorin Chirtoacă, scriu jurnaliștii de la deschide.md.

Șeful Procuraturii Anticorupție: „Îmi dau demisia dacă se constată că subalternii mei sunt implicați în „scurgerile” care-l vizează pe Chirtoacă”
(Foto: UNIMEDIA)

Se întâmplă după ce săptămâna trecută, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a venit cu acuzații la adresa angajaților Procuraturii Anticorupție precum că aceștia ar fi fost implicați în scurgerile de fotografii și mesaje din telefonul primarului suspendat, Dorin Chirtoacă.

Potrivit sursei citate, Viorel Morari, a inițiat o investigație internă, menționând că imaginile apărute în spațiul public, care îl vizează pe edilul suspendat, nu s-au regăsit pe niciun dispozitiv ridicat de procurorii anticorupție în cadrul perchezițiilor efectuate.

Pub

„În prealabil vă pot spune că nu am avut acces la fotografiile plasate în spațiul public. În marja competenței mele am inițiat o investigație internă privind informația deținută în telefoane. Eu verific personal acest lucru precum și implicarea procurorului de caz sau implicarea altor procurori care au avut accces la materialele cauzei penale. Dacă se constată implicarea cuiva din Procuratura Anticorupție, eu o să-mi dau demisia”, susține Morari.

Totodată, acesta a confirmat că difuzarea informațiilor care vizează viața privată a unei persoane este pasibilă de tragere la răspundere penală. Mai mult, din câte cunoaște el, Procurorul General ar fi dispus o investigație în sarcina Procuraturii Municipale.

„Faptul respectiv este pasibil de urmărire penală deoarece este violarea dreptului la viața privată. Din câte știu, Procurorul General a pus în sarcina Procuraturii Municipale inițierea unei investigații penale în acest sens, dar problema este faptul că domnul Chirtoacă trebuie să depună plângere fiindcă atunci când este vorba despre încălcarea inviolabilităţii vieţii personale (art.177 CP), Codul de Procedură Penală prevede foarte clar: cauza penală poate fi investigată doar în baza unei plângeri. Această investigație ar fi putut să o facă și Procuratura Anticorupție, dar noi suntem în situație de conflict atâta timp cât dosarele în care este cercetat Dorin Chirtoacă se află în gestiunea noastră”, a adăugat Viorel Morari.

Contactat de UNIMEDIA, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi informații pe marginea acestui subiect.

UNIMEDIA precizează că, imaginile compromițătoare, însoțite de mesaje denigratoare la adresa edilului capitalei au fost publicate pe un site porno.

Este exact același scenariu pus în aplicare și acum doi ani în cazul ex-premierului Vlad Filat. Atunci când imediat după arestarea dânsului, pe internet au apărut tot felul de imagini și înregistrări compromițătoare cu acesta.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub