Citește toate știrile la acest subiect

Șef nou la Fisc

Ministrul Finanţelor în exercițiu, Veaceslav Negruţa, a semnat astăzi, 17 mai, ordinul de numire în funcţie a lui Ion Prisăcaru în funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, transmite UNIMEDIA cu referire la Ministerul Finanţelor.

Ieri, 16 mai, Veaceslav Negruța a semnat cererea de demisie a precedentului șef al Fisc-ului, Nicolae Vicol, care fusese suspendat din funcție pe durata anchetei în cadrul căreia este cercetat pentru abuz de serviciu şi interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi.
Șef nou la Fisc

Vicol a depus cererea de demisie din propria inițiativă. De cealaltă parte, Ion Prisăcaru este membru al Partidului Liberal Democrat. Mai exact, acesta este prim-vicepreședintele Organizației Teritoriale PLDM din municipiul Chișinău.

Menționăm că în cadrul interceptărilor telefonice apărute în presă, persoana despre care se spune că este Nicolae Vicol, îi spune nașului că nu ar fi acceptat funcția de șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat dacă știa ce înseamnă asta. „Dacă știam ce funcție al dracului e, nu acceptam o mie de ani. Dacă știam…”, a spus Vicol.

UNIMEDIA precizează că pe 15 februarie curent Centrul Național Anticorupție a efectuat mai multe percheziții, inclusiv la domiciliul lui Nicolae Vicol, în cadrul unui dosarul inițiat în septembrie 2012 pentru abuz de putere și acte de corupere. Ulterior, în presă au apărut mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice ale fostului şef de la Fisc. Click aici pentru detalii.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub