Citește toate știrile la acest subiect

Ședința extraordinară a Parlamentului nu a avut loc. „Greața”- unul din motive

La fel ca și fracțiunea Partidului Liberal Democrat, comuniștii au anunțat că nu vor participa la ședința extraordinară de astăzi a Parlamentului pentru că ar fi fost convocată cu încălcarea normelor prevăzute în Regulamentul forului legiuitor, transmite UNIMEDIA.

Mai mult, fracțiunea PCRM s-a arătat deranjată de faptul că speakerul Marian Lupu nu a inclus pe ordinea de zi chestiunea ce prevede revocarea din funcție a prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Astfel, în lipsă de cvorum, ședința de astăzi nu a putut avea loc.
Ședința extraordinară a Parlamentului nu a avut loc. „Greața”-  unul din motive
Poza simbol (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Dvs, în calitate de președinte al Parlamentului nu aveți dreptul să nu înregistrați un proiect de lege. Fracțiunea Partidului Comuniștilor, adică 1/3 din deputați, a cerut ieri convocarea ședinței extraordinare și a propus ordinea de zi din trei chestiuni. Chestiunea principală era cea care vizează demisia prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Dvs în mod abuziv nu v-ați conformat prevederilor legale. Nu v-ați conformat prevederilor Regulamentului Parlamentului”, a subliniat deputatul PCRM, Eduard Mușuc.

„Fracțiunea PCRM va participa doar la o ședință extraordinară convocată în strictă conformitate cu prevederile legale. Ședința de astăzi a fost convocată în mod ilegal și în mod abuziv, de aceea nu vom participa. Noi respectăm prevederile legale, respectăm Constituția și ne este greață de comportamentul dvs , aici, în plenul Parlamentului. Nu aveți niciun drept să fiți în funcția aceasta de președinte al Parlamentului”, a adăugat comunistul.

În replică, Marian Lupu a declarat că el respectă normele legale și tocmai din acest motiv nu a inclus pe ordinea de zi proiectul privind demiterea prim-vicespeakerului. „Stimate coleg! Nu este neapărat, că privindu-vă pe dvs, sistemul meu digestiv cunoaște o stare ideală. Dar, asta nu-mi permite să încalc normele Regulamentului. Nu voi face acest lucru. Acest moment îmi pare foarte bine regizat la nivelul unor fracțiuni”, a mai spus președintele Parlamentului.

Pe agenda ședinței figura subiectelul formării Comisiei privind revocarea președintelui Parlamentului Republicii Moldova și, doi, proiectul de hotărâre privind revocarea lui Marian Lupu din funcția de președinte al Parlamentului.

Cel de-al treilea subiect propus de către solicitanți, privind revocarea din funcție a prim-vicepreședintelui Parlamentului, nu a fost inclus pe ordinea de zi, deoarece, conform procedurilor de inițiere a acestor inițiative, ar contravine prevederilor legislației în vigoare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub