Secretarul de stat Veaceslav Șaramet la sfat cu comunitatea românească din Cantabria

La 3 martie 2018, secretarul de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet, și Marian Popescu, Consul General al României la Bilbao, au participat la o întâlnire cu comunitatea românească din regiunea spaniolă Cantabria.

Secretarul de stat Veaceslav Șaramet la sfat cu comunitatea românească din Cantabria

În cadrul reuniuni Șaramet a prezentat obiectivele și proiectele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, oportunitățile de finanțare oferite de Guvernul României, precum și demersurile inițiate în vederea conservării, afirmării și promovării identității culturale și lingvistice românești peste hotare.

Consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu, a făcut o prezentare a proiectelor de diplomație publică, culturală, economică și de promovare a României ce vor fi desfășurate de oficiul consular în acest an în regiune.

Pub

Totodată, a oferit  răspunsuri la întrebările din partea comunității românești pe linie consulară și a prezentat avantajele utilizării platformei E-CONS (CCSCRS, SIMISC etc.), precum și modalitatea de programare în vederea obținerii de servicii consulare.

La final, ca semn al venirii primăverii, secretarul de stat Veaceslav Șaramet a oferit mărțișoare dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub