Citește toate știrile la acest subiect

Șase luni de regim fără vize cu UE

În 6 luni de zile, de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 297 178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău, informează UNIMEDIA cu referire la datele oferite de Poliția de Frontieră.

Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni. Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr de 75 793 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice.

Șase luni de regim fără vize cu UE
Poză simbol (Foto: rfi.ro)

Un alt punct de trecere solicitat a fost Cahul, fiind autorizată ieșirea din țară a 66 519 de moldoveni, iar alți 42 692 de moldoveni cu pașapoarte biometrice au fost consemnați în punctul de trecere Chișinău-Aeroport.

Conform informaţiei deţinute la nivelul Poliției de Frontieră, la 164 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în UE, dintre care 120 pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în comunitate, iar 44 au avut interdicţie pentru încălcările anterioare ale legislației.

Pub

UNIMEDIA precizează că din 28 aprilie 2014, moldovenii pot călători fără vize în spațiul european pentru o perioadă de scurtă ședere (90 de zile pe parcursul a 6 luni).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub