Șase bombe de aviație de câte 500 de kilograme au fost descoperite lângă Focșani. Zona ar putea fi evacuată

Șase bombe de aviație au fost descoperite lângă Focșani, România. Prima bombă, care are aproximativ 500 de kilograme, a fost găsită de către un bărbat care efectua lucrări pe un teren agricol foarte aproape de șoseaua europeană. Acesta a alertat imediat autoritățile, iar mai multe echipaje au sosit la fața locului.

Șase bombe de aviație de câte 500 de kilograme au fost descoperite lângă Focșani. Zona ar putea fi evacuată
(Foto: libertatea.ro)

Specialiștii transmit însă că focșănenii nu au motive de îngrijorare, în condițiile în care bombele sunt cu trotil, adică un exploziv stabil, care nu se declansează la mișcare, ci doar prin amorsare cu alt exploziv.

Potrivit presei române, până la această oră, au fost scoase din pământ două bombe din cele șase. Imediat ce vor fi scoase toate cele șase bombe, vor fi transportate pe un teren la Milcovul, unde vor fi detonate.

Pub

Specialiștii iau în calcul devierea traficului de pe DN2 E85 pe perioada în care se va face transportul bombelor spre locul în care vor fi dezamorsate.

Deocamdată, nu se știe când se va întâmpla acest lucru, în condițiile în care încă se lucrează pentru scoaterea bombelor și este posibil ca pirotehniștii să mai găsească și altele, așa că vor continua săpăturile în zonă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub