Săptămâna modei la New York: Marca Escada, în premieră pe podium

Marca germană Escada şi-a aniversat împlinirea a 40 de ani cu prima sa defilare din istorie în timp ce designerul american Prabal Gurung i-a adus un tribut ţinutului Nepal unde a crescut, în cea de-a patra zi a Săptămânii modei de la New York, transmite agerpres.ro.

Foto: 710 KNUS

Colecţia noului director de creaţie al mărcii, Niall Sloan, s-a evidenţiat prin culorile vii, de la galben la muştar, roz fucsia, albastru turcoaz, sau verdele smarald, atât pentru fuste cât şi pentru pantaloni.

Aceleaşi culori în combinaţie cu romburi mari au fost folosite pentru cămăşi şi rochiile lejere din ţesături mătăsoase, care aminteau de uniformele jocheurilor precum şi imprimeurile în dungi pentru fustele mini sau jachetele stil pilot.

S-a evidenţiat la actuala Săptămâna modei de la New York şi designerul Prabal Gurung, care a prezentat o colecţie primăvară/vară, tribut ţinutului în care a crescut, Nepal, cu un podium împodobit cu zeci de steguleţe care în ţara sa reprezintă rugăciuni.

Propunerea tânărului creator de modă, pentru care au defilat top-modele de renume precum Gigi şi Bella Hadid, Joan Smalls, Winnie Harlow sau Presley Gerber, a fost dominată de culorile vibrante ale steagurilor - albastru, roşu, verde şi galben - şi de imprimeurile cu tematică inspirată din natură sau din motivele asiatice.

O altă marcă germană, BOSS, şi-a prezentat la New York propunerea pentru primăvară/vară 2019 după plecarea directorului de creaţie taiwanez Jason Wu, care anul acesta şi-a lansat propria firmă. Deşi marca nu a anunţat noul director de creaţie, compania a precizat că patronul, Ingo Wilts, doreşte o colecţie care să apropie femeile şi bărbaţii.

Prin urmare, a fost prezentată o linie cu caracter unisex, dominată de haine ce pot fi purtate de ambele sexe. Bărbaţii au defilat cu jachete având buzunare oversize, pantalonii până la glezne sau până la genunchi, cu sacouri satinate şi multe bluzoane cu imprimeuri pe fond roz prăfuit.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.