Sankt Petersburg: Sute de oameni au protestat față de reforma pensiei

O acțiune de protest față de mărirea vârstei de pensionare a avut loc în Sankt Petersburg. Potrivit poliției, circa 500 de oameni au protestat. Activiștii anunță despre o prezență de circa o mie de oameni, scrie tvrain.ru.

Foto: rosbalt.ru

Manifestația s-a petrecut fără incidente majore, transmite tvrain.ru.

Potrivit agenției Rosbalt, unii tineri au plecat mai devreme de la manifestație, deoarece unii organizatori le-au interzis criticarea autorităților, în special a lui Vladimir Putin.

Acțiuni de protest similare au avut loc în ultimele luni, în mai multe orașe din Rusia. Recent, la o manifestație din Sankt Petersburg, față de reforma pensiei, au fost arestați 603 oameni, printre care și 80 de copii. 

În prezent, în Federația Rusă, femeile se pensionează la vârsta de 55 de ani, iar bărbații, la 60 de ani. Din 2019, femeile vor ieși la pensie la vârsta de 63 de ani, iar bărbații, la 65 de ani.

Anterior, o petiție privind anularea majorării vârstei de pensionare a fost semnată de circa un milion de cetățeni ruși.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.