Sancţiunile aplicate Rusiei de către SUA afectează piaţa globală de aluminiu

Sancţiunile Statelor Unite asupra companiei United Co Rusal, care au stabilit preţurile la aluminiu, afectează industria producătoare de aluminiu, producătorii din întreaga lume grăbindu-se să-şi asigure stocurile, relatează Bloomberg.

Sancţiunile aplicate Rusiei de către SUA afectează piaţa globală de aluminiu
(Foto: simbol)

Deşi după includerea companiei Rusal pe lista cu sancţiuni a Trezoreriei Statelor Unite, Rio Tinto Group - competitorul companiei ruseşti din industrie, care depinde însă de Rusal pentru o etapă intermediară cheie a producţiei sale, respectiv conversia bauxitei în alumină - evaluează ce transporturi sau livrări poate redirecţiona şi evalua stocurile sale, scrie mediafax.

Preţurile la alumină au crescut deja, ajungând la un nivel record, determinate mai mult printr-o combinaţie a sancţiunilor aplicate Rusal - despre care se spune că au fost declarate ca forţă majoră pentru unele transporturi de mărfuri - şi reducerile de producţie la gigantul Alunorte alumina din Brazilia, cea mai mare din lume.

Pub

Rio nu este singurul producător de aluminiu afectat de sancţiunile asupra companiei ruse, ci producătorii din întreaga lume se grăbesc să găsească suficiente materii prime pentru a-şi asigura stocurile.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub