Saakașvili, eliberat de un tribunal din Kiev. Anunțul a fost primit cu aplauze de zeci de susținători

Un tribunal din Kiev l-a eliberat, acum câteva ore, pe opozantul Mihail Saakașvili, arestat sâmbătă, respingând astfel solicitarea Parchetului, care ceruse în acest caz consemnare la domiciliu cu brățară electronică pentru fostul președinte georgian, presa ucraineană.

Saakașvili, eliberat de un tribunal din Kiev. Anunțul a fost primit cu aplauze de zeci de susținători
(Foto: reuters)

Saakașvili și susținătorii săi, printre care mai mulți deputați, au primit anunțul judecătoarei cu aplauze. 

Fostul președinte georgian, devenit un adversar politic vehement al lui Poroșenko, a fost arestat sâmbătă de către serviciile de securitate ucrainene după o precedentă tentativă care s-a soldat cu un eșec umilitor cu câteva zile mai înainte. 

Pub

Saakașvili, care a anunțat că a început o grevă a foamei pentru a protesta față de arestarea sa, este acuzat de către parchetul ucrainean că a pus la cale o lovitură de stat susținută de Rusia, ceea ce el dezminte.

Fostul președinte georgian, dat în urmărire și de justiția din țara sa natală pentru ''abuz de putere'', a reușit marți să scape de o primă arestare într-un mod spectaculos, datorită presiunii a sute de partizani ai săi, coborâți în stradă pentru a bloca furgoneta care îl transporta.

El a continuat în zilele următoare să organizeze manifestații în fața parlamentului de la Kiev, cerând destituirea președintelui Poroșenko pentru că a eșuat în lupta împotriva corupției, dar a fost interpelat sâmbătă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub