„STOP violența! STOP dictatura!”. Manifestație de solidarizare cu protestatarii pașnici din România, la Chișinău

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM se solidarizează cu protestatarii pașnici de la București. Astfel, astăzi, la ora 18.00, este anunțată o manifestație lângă monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei.

„STOP violența! STOP dictatura!”. Manifestație de solidarizare cu protestatarii pașnici din România, la Chișinău
(Foto: facebook)

Manifestația este organizată după ce la protestul de la București din 10 august, jandarmeria a utilizat lacrimogene, bastoane și gloanțe de cauciuc în adresa protestatarilor.

„La 10 august toată România a ieșit în stradă pentru a-și manifesta dezacordul cu modul abuziv de guvernare de acolo, cu pericolul subminării independenței justiției, cu adoptarea unor amendamente inacceptabile la Codul Penal menite să dezvinovățească inculpații de la putere, cu încălcarea tot mai frecventă a libertăților fundamentale ale omului”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului creat.

Pub

Reacția total disproporționată a jandarmeriei la protestul pașnic de la București a stârnit nedumerire, dar a și demonstrat cu brio că puterea se teme de cetățenii care sunt hotărâți să-ți manifeste plenar spiritul civic. Fumigenele, gazele lacrimogene, bastoanele și gloanțele de cauciuc au rănit sute de oameni aflați aseară în Piața Victoriei de la București”, scriu organizatorii evenimentului pe Facebook.

Sâmbătă, 50.000 de oameni au ieșit în stradă, manifestația fiind una pașnică, spre deosebire, când au avut loc incidente violente între jandarmi și protestatari. 452 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Jandarmeria Română se apără și spune că intervenția a fost una justificată. Cu toate acestea, procurorii militari s-au autosesizat și anchetează Jandarmeria, în urma evenimentelor de vineri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub