SA „Moldovagaz” a înregistrat un profit de aproape 2 miliarde de lei în 2017

SA ”Moldovagaz” a înregistrat în 2017 un profit de 1 926,1 milioane de lei, în creștere cu 1 663,7 milioane lei față de anul precedent.

SA „Moldovagaz” a înregistrat un profit de aproape 2 miliarde de lei în 2017
(Foto: investigatii.md)

Astăzi a avut loc Adunarea generală anuală a acţionarilor SA ”Moldovagaz”, în cadrul căreia au fost examinate situațiile financiare ale Societății pentru anul 2017 și aprobate dările de seamă anuale ale organelor de conducere ale SA ”Moldovagaz”: Consiliului de Administrație, Consiliului de Observatori şi Comisiei de Cenzori. 

În perioada de raportare, numărul consumatorilor a crescut cu 15,6 mii, atingând cifra de circa 705 mii, la finele anului. De asemenea, în anul 2017, au fost realizate investiții în valoare de 221,5 milioane de lei, iar lungimea rețelelor de gazes-a majorat cu 248,5 km, informează Moldovagaz.

Pub

În calitate de societate de audit pentru efectuarea auditului obligatoriu al situaţiilor financiare ale Societății pentru anul 2018 a fost confirmată societatea "PricewaterhouseCoopers Audit" S.R.L., inclusiv a fost stabilit cuantumul retribuţiei serviciilor companiei de audit.

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare și a statutului Societății, la Adunare a fost aleasă prin vot cumulativ o nouă componenţă a Consiliului de Observatori şi au fost operate unele modificări în componența Comisiei de Cenzori a Societății.

În 2018, activitatea SA ”Moldovagaz” va fi orientată spre asigurarea fiabilă a consumatorilor cu gaze naturale și tranzitul în volume depline către statele europene, îmbunătățirea indicatorilor financiari și obținerea profitului operațional. La fel, activitatea societății va fi orientată la realizarea planului de gestionare a datoriilor creditoare și la soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub