S-au „jucat cu focul”: Trei polițiști din Bălți, reținuți și riscă până la 10 ani de închisoare

Trei polițiști de patrulare din Bălți au fost reținuți de Procuratura Anticorupție pentru luare de mită. Potrivit informațiilor, inspectorii de patrulare activau pe un drum public, la intrarea într-un sat din raionul Fălești, stopau mijloace de transport, invocând suspecții că șoferii acestora ar fi condus în stare de ebrietate.

S-au „jucat cu focul”: Trei polițiști din Bălți, reținuți și riscă până la 10 ani de închisoare
(Foto: UNIMEDIA)

După mai multe discuții și “negocieri”, manifestând un comportament neetic și folosind un limbaj licențios, polițiștii extorcau și primeau sume de bani cuprinse între 1000 și 10000 lei, atât în valută cât și în euro. În schimbul banilor estorcați, inspectorii de patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. 

Din materialele cauzei s-a stabilit că, șoferii care erau stopați fiind suspectați de conducere în stare de ebrietate, erau supuși, în mod selectiv, testului de alcoolemie cu un aparat alcooloscopic neidentificat.

Pub

În urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SPIA în automobilele de serviciu, oficiile și domiciliile figuranților, au fost ridicate mijloace bănești, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

Inspectorii de patrulare implicați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub