S-a aflat unde a dispărut stejarul plantat de Macron și Trump la Casa Albă: Explicația autorităților franceze

Stejarul oferit președintelui american, Donald Trump, de către omologul său francez, Emmanuel Macron, dar care a dispărut din grădina Casei Albe, unde a fost plantat de cei doi, se află în carantină. Anunțul a fost făcut de ambasadorul francez la Washington, după ce presa din întreaga lume a relatat despre misterioasa dispariție.

S-a aflat unde a dispărut stejarul plantat de Macron și Trump la Casa Albă: Explicația autorităților franceze
(Foto: BBC)

Cei doi șefi de stat au plantat săptămâna trecută stejarul, care provine de pe un câmp de luptă – situat în nord-estul Franței – din Primul Război Mondial, amintește News.ro. Numai că un fotograf al agenției Reuters a pozat sâmbătă doar un petec de iarbă galbenă pe locul unde fusese plantat arborele cu patru zile în urmă.

Cum niciun anunț oficial cu privire la acest stejar nu a fost făcut, pe Internet au început să circule tot felul de zvonuri.

Pub

Postul francez de radio Franceinfo a citat însă site-ul de grădinărit gerbaud.com, potrivit căruia acest tip de stejar se plantează toamna, iar astfel i s-a dat timp să-i crească rădăcinile „pentru a înfrunta mai bine seceta din vară”. „Arborele ar putea să reapară în octombrie”, a speculat Franceinfo.

Iar apoi, ambasadorul francez Gerard Araud a anunţat că arborele a fost plasat în carantină, relevă News.ro, citând BBC. El a încercat astfel să pună capăt îngrijorărilor că arborele nu va mai fi replantat.

Rădăcinile, a precizat el, i-au fost învelite în plastic.

Potrivit site-ului vămii americane (US Customs and Border Protection), plante străine „destinate creşterii (în vederea multiplicării) necesită un certificat fitosanitar” înainte să fie aduse în ţară.

Cadoul preşedintelui Franţei a devenit rapid subiect de senzaţie, iar o fotografie a celor doi preşedinţi punând pământ cu lopeţi aurite la rădăcina stejarului au devenit virale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub