Rusia a fost eliminată dramatic de Croația în sferturile Cupei Mondiale. Soarta partidei a fost decisă în urma loviturilor de departajare

Gazda Campionatului Mondial, Rusia, și-a încheiat evoluția la acest turneu final. Echipa antrenată de Stanislav Cercesov a fost învinsă în sferturile de finală de Croația după executarea loviturilor de departajare (3-4).

Rusia a deschis scorul în minutul 31. Denis Cerîșev l-a surprins pe portarul croat Subasic cu o lovitură de la distanță.

Replica echipei pregătite de Zlatko Dalic a fost pe măsură. Andrej Kramaric a restabilit egalitatea peste 8 minute. 

Același scor s-a păstrat până la finalul timpului regulamentar iar partida a intrat în prelungiri. 

Fundașul de 29 de ani Domagoj Vida i-a dus pe croați în avantaj în minutul 101. 

Cu 5 minute până la încheierea celei de-a doua reprize suplimentare, Mario Fernandes a restabilit egalitatea pe tabelă.

Fotbaliștii balcanici au fost mai preciși în seria loviturilor de departajare, impunându-se cu scorul de 4-3. Smolov și Fernandes au ratat loviturile de la 11 metri în tabăra rușilor, iar Kovacic a fost singurul jucător croat care nu l-a putut învinge pe Akinfeev de la punctul cu var.

Selecționata Croației s-a calificat pentru a doua oară istorie în semifinalele Campionatului Mondial. Echipa lui Modric și Rakitic va juca în ultimul act al competiției cu Anglia. 

Într-o altă partidă din sferturi, selecționata antrenată de Gareth Southgate s-a impus cu scorul de 2-0 în fața Suediei.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.