Rubla rusească, lovită de sancțiuni: A depășit 66 de dolari, pentru prima dată din noiembrie 2016

Rublea rusească a ajuns la 66,15 dolari la deschiderea de astăzi a Bursei din Moscova. Acest curs al rublei ruse în raport cu dolarul american a fost atins ultima dată în noiembrie 2016, transmite tvrain.ru. Cauza ar fi noile sancțiuni anunțate de Statele Unite față de Federația Rusă.

Rubla rusească, lovită de sancțiuni: A depășit 66 de dolari, pentru prima dată din noiembrie 2016
(Foto: Reuters)

Moneda euro costa azi dimineața 77,11 ruble rusești, pentru prima dată din aprilie 2018.

Mai mult, acțiunile companiei „Aeroflot” au scăzut cu 8% și au ajuns la 103 ruble, un minim atins ultima dată acum doi ani.

Pub

Recent, SUA a anunțat despre introducerea unor noi sancțiuni față de Federația Rusă în legătură cu otrăvirea lui Serghei Skripal în Marea Britanie. Sancțiunile sunt introduse în două etape: prima presupune limitarea exporturilor și finanțării. Se așteaptă însă ca aceste sancțiuni să nu aibă un efect semnificativ, întrucât concid cu cele impuse anterior.

A doua etapă a sancțiunilor este planificată să intre în vigoare peste trei luni, în cazul în care Rusia nu va prezenta „dovezi convingătoare” că nu va mai utiliza arme chimice. Aceste sancțiuni vor presupune diminuarea nivelului de relații diplomatice dintre cele două țări, suspendarea zborurilor companiei „Aeroflot” către SUA și încetarea practic a tuturor exporturilor și importurilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub