România ar putea dubla numărul de locuri alocat moldovenilor la Școala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare

Ministerul Justiţiei din România ar putea dubla numărul de locuri alocat elevilor din Republica Moldova la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (SNPAP) de la Târgu Ocna din judeţul Bacău, a declarat săptămâna trecută, ministrul român Tudorel Toader.

Foto: Ziarul de Garda Bacau

Potrivit acestuia, anul acesta, 15 tineri din Republica Moldova au absolvit SNPAP, însă, în promoţiile viitoare ar putea fi incluşi câte 30 de elevi în fiecare an, scrie agerpres.ro.

„Ei se vor duce în Moldova nu numai ca specialişti. Se vor duce în Moldova şi ca români. Dacă anul acesta au absolvit 15 tineri din Moldova la şcoala de la Târgu Ocna, poate voi face demersuri să suplimentăm, să mărim schema, poate ca să şcolarizăm măcar 30 în loc de 15 şi în felul acesta mai facem un pas mic spre această necesară apropiere", a afirmat Toader.

Ministrul român şi-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană.

„Astăzi, când vorbim de Centenar, evocăm trecutul, dar trebuie să vedem şi viitorul, ce lăsăm în urmă sau direcţiile pe care trebuie să le ducem mai departe. Poate, dincolo de a evoca 100 de ani, poate creăm premisele unei Românii reîntregite. Dacă nu ne unim, o reîntregire a fostelor graniţe, măcar eu personal sper, cu toată convingerea, măcar împreună în Europa, adică Moldova să devină membră a Uniunii Europene", a adăugat Toader.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.