România: Laura Kodruța Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu, după ce a fost demisă de la DNA

Laura Codruța Kovesi își va continua activitatea la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Biroul teritorial Sibiu, unde activa înainte să fie numită în funcţia de procuror general al României.

Foto: g4media.ro

Procurorul general al României Augustin Lazăr a calificat drept speculaţii inormaţiile de presă potrivit cărora Kovesi ar urma să fie numită consilier al procurorului general. “Cele 3 posturi de consilier al Procurorului General sunt ocupate”, a declarat Lazăr.

Kovesi s-ar putea pensiona în schimb. Ea are 45 de ani și, potrivit legii actuale, s-ar putea retrage din activitate la 47 de ani, atunci când împlinește 25 de ani de activitate ca magistrat, transmite g4media.ro.

Dacă intră în vigoare însă noile reglementări din legile Justiției, Kovesi ar putea să se pensioneze imediat, pentru că are deja 20 de ani de magistratură. Dacă se pensionează mai devreme, Kovesi ar putea să se dedice politicii, mai ales că, potrivit liderului USR, Dan Barna, nu a exclus această variantă și a spus că reflectează asupra ei.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.