Republica Moldova a semnat noile contracte de achiziționare a energiei electrice. Prețul crește cu 16% în dolari

„ENERGOCOM” a câștigat licitația și a semnat cu compania „Centrala electrică Moldovenească” din Ucraina noile contracte de furnizare a energiei electrice către Republica Moldova, valabile pentru perioada 01 aprilie 2018 – 31 martie 2019. 

Republica Moldova a semnat noile contracte de achiziționare a energiei electrice. Prețul crește cu 16% în dolari
(Foto: mei.gov.md)

Conform noilor contracte, 70% din energia electrică necesară Republicii Moldova va fi achiziționată de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% - de la compania „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina. Prețul mediu de achiziție constituie circa 5,24 cenți USD/kWh.

Deși prețul de achiziție oferit de către cei doi furnizori este mai mare decât cel din contractul precedent, tarifele plătite de cetățeni pentru energia electrică consumată nu se vor majora.

Pub

 

De menționat, că operatorii reglementați de pe piața energetică din Republica Moldova – ÎCS Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, ÎCS RED Union Fenosa SA, SA Furnizarea Energiei Electrice Nord, ÎS Moldelectrica și SA RED Nord, vor încheia cu SA „ENERGOCOM” contracte privind procurarea de energie electrică pentru perioada 01 aprilie 2018 – 31 martie 2019.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub