Reguli bizare de călătorie la compania aeriană FlyOne. Un pasager s-a plâns că i-a fost anulat biletul fără a fi anunțat

Nemulțumiri din ce în ce mai multe la adresa companiei FlyOne. De această dată, un pasager, care și-a luat un bilet tur-retur și a ratat primul zbor, s-a pomenit că și la întoarcere trebuia să-și cumpere bilet. Asta pentru că reprezentanții operatorului aerian i l-au anulat, fără a-l anunța pe călător despre acest lucru. Reprezentanții companiei susțin că au acționat conform regulilor.

Foto: airplane-pictures.net

Pasagerul povestește că și-a luat bilet tur-retur Moscova-Chișinău, Chișinău-Moscova. Acesta urma să zboare din Federația Rusă în Moldova pe data de 23 august, din cauza anumitor circumstanțe el a întârziat la aeroport și a ratat plecarea.

În aceeași zi, bărbatul și-a procurat un alt bilet, ajungând la destinație. La 5 septembrie pasagerul s-a prezentat la Aeroportul Internațional Chișinău cu biletul de retur spre Moscova, la care reprezentanții companiei FlyOne, i-au comunicat că biletul i-a fost anulat, fără a-l pune în cunoștință de cauză în prealabil despre acest lucru.

Astfel, bărbatul s-a pomenit atât fără bilet, cât și fără despăgubiri. Mai mult, acesta susține că reprezentanții operatorului aerian, nici nu au ținut de cuviință să-și ceară scuze, prezentându-i mai multe foi A4, unde erau specificate regulile generale de zbor ale companiei, unde printre rânduri era specificat că „biletul nu va fi onorat la transport şi că îşi va pierde valabilitatea dacă toate cupoanele nu sunt utilizate în ordinea lor conform biletului”, adăugând că aceste reguli sunt valabile la nivel internațional la mai toți operatorii aerieni.

În acest context, clientul a solicitat să-i fie prezentat registrul de reclamații pentru a înregistra o plângere pe numele companiei. Reprezentanții FlyOne au refuzat însă, să i-o prezinte. Astfel, bărbatul a făcut apel la oamenii legii, care au întocmit un proces verbal în acest sens.

Contactați de UNIMEDIA, membrii operatorului aerian au cerut o solicitare în scris pentru a oferi un comentariu, la care nu au răspuns deocamdată.

Menționăm că, nu este pentru prima dată când compania FlyOne a stârnit critici în rândul clienților săi. Pe data de 3 iulie circa 180 de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Heraklion, Grecia din cauza unui avion al acestei companiei, care a fost nevoit să revină de urgență pe aeroport după o oră de zbor. Pasagerii au fost nevoiți să aștepte în aeroport vreme de șapte ore la temperatura de 40 de grade celsius, fără a li se oferi explicații din partea reprezentanților transportatorului. Mulți dintre călători au scris atunci pe rețelele de socializare că un zbor cu un avion din cadrul companiei, le trezește frica de a mai zbura.

La rândul lor, reprezentanții Fly ONE și-au cerut public scuze de la pasageri, menționând că aceștia au fost cazați și asigurați cu produse alimentare. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.