RISE Moldova. Schema PDM - Plahotniuc - Edelweiss: teritoriul „democrat” se extinde

Terenul pe care se înalță sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest SRL, firma care deține impunătoarea clădire din strada Armenească din Chișinău, urmează să plătească municipalității peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari. Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, notează o investigație RISE Moldova.

Foto: rise.md

Potrivit jurnaliștilor RISE, acest lucru este prevăzut într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018.

Cei circa trei ari reprezintă un pasaj care asigură accesul mașinilor în spatele clădirii de lux, atât din strada Armenească, cât și din strada Bulgară. Acesta este înconjurat de un gard înalt de câțiva metri și a fost amenajat anul trecut, când actualul sediu PDM a fost renovat. Terenul este proprietate publică și aparține Consiliului municipal Chișinău și Direcției generale educație, cultură, tineret și sport.

În decizia CMC se mai arată că Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare are la dispoziție trei luni din data autentificării notariale a contractului de vânzare-cumpărare a terenului pentru a trece noul proprietar în registrul cadastral. La moment transferul de proprietate încă nu a fost înregistrat.

Mai mult, Firma Constar Invest SRL a cumpărat clădirea din strada Armenească de la Partidul Comuniștilor din Moldova în ianuarie 2017. Ulterior aceasta a suportat lucrări ample de reparație, iar în noiembrie 2017 PDM și-a arborat drapelul pe fațada clădirii de lux, care se află la doi pași de blocul din strada Bulgară unde locuiește Vladimir Plahotniuc, liderul formațiunii politice.

Mai mult citiți pe rise.md

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.