Putin l-a numit pe Dmitri Kozak reprezentant special pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova

Președintele Vladimir Putin l-a numit pe vicepremierul Dmitri Kozak ca reprezentant special pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova. Decretul a fost publicat joi pe portalul oficial al informațiilor legale.

Prin același ordin, Putin a semnat și retragerea statutului de reprezentant special pentru regiunea transnisteană, deținut de Dmitri Rogozin, scrie presa ruă.

La începutul lunii iulie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a descris relațiile dintre Moscova și Chișinău ca „mai rău decât nicăieri". El a explicat dificultățile pe motivul situației din Parlamentul Republicii Moldova și și-a exprimat speranța că după alegeri va fi mai bine. Relațiile dintre țări la nivelul șefilor de stat și nivelul de cooperare dintre regiunile din Rusia și Moldova, Dodon, consideră pozitive.

Menționăm că Dmitri Kozak este autorul „planului Kozak” din 2003, fiind atunci în funcția de consilier al lui Vladimir Putin. Documentul, care viza soluționarea diferendului transnistrean, propunea federalizarea R. Moldova și permentizarea trupelor ruse pe teritoriul țării. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.