Purtător de cuvânt al PLDM: Silvia Radu este un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe

Primarul interimar al Chișinăului este acuzată că ar reprezenta o fraudă electorală, întrucât a intrat în funcția pe care o deține „prin ușa din spate”. Declarațiile aparțin purtătorului de cuvânt al PLDM-ului Ion Terguță.

Purtător de cuvânt al PLDM: Silvia Radu este un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit acestuia, Silvia Radu este un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe.

„Valoarea sa electorală este cea din prezidențiale, în limita marjei de eroare. Dar e suficient ca o persoană cvasinecunoscută să acceadă într-o funcție publică, fie și prin fraudă, ca ratingul său să explodeze. Aici e vina noastră pentru că nu suntem preocupați de acuratețea procesului, nu suntem atenți la detaliile care compun profilul unui candidat, ci doar de poziția socială pe care acesta o deține. Silvia Radu este expresia fraudei electorale, pe care cetățeanul ar trebui să o taxeze fără nici o rezervă. O impostoare nu poate apriori să beneficieze de simpatie. Silvia Radu nu are și nu a avut dreptul să dețină funcția de primar interimar al capitalei. Cu atât mai mult nu poate candida din această postură”, a subliniat acesta.

Pub

Terguță spune că strategia Partidului Democrat nu este deloc atipică. „Intrarea pe ușa din spate este elementul care recomandă acest partid. Intrarea lui Vlad Plahotniuc în politică s-a făcut prin ușa din spate după o campanie înțesată de elemente de corupere a electoratului. Preluarea puterii politice de către PD s-a făcut prin supunerea justiției și dinamitarea partidelor politice. Uzurparea puterii este esența existenței sale. Scopurile urmărite în Chișinău de către acest partid se înscriu în logica activității sale, dar și a strategii adoptate pentru administrațiile locale. Deși deține controlul total asupra instituțiilor satului, Partidul Democrat este în continuare un partid fricos. A ezitat să înainteze un candidat la primăria capitalei, forțând mâna electorului printr-o diversiune și o amplă campanie de manipulare”.

Terguță mai precizează că candidatul Silvia Radu este expresia acestei diversiuni. Un politician șters, fără viziune și aptitudini, a devenit favorita cursei, înainte de lansarea sa în campanie. În mod cert CEC și PG și CCA nu au treabă cu acest lucru. În mod cert, nu va urma nici o reacție. Acum rămâne o singură incertitudine – suntem atât de nerozi încât să o mai credem și pe asta?”, mai scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA precizează că astăzi au început să fie montate corturile electorale, în care vor fi adunate semnături de la chișinăuieni pentru ca Silvia Radu să se poată înregistra în cursa electorală pentru  funcția de primar al capitalei. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub