Purcari și-a scos de astăzi acțiunile la Bursa de Valori București: Acțiunile companiei au fost suprasolicitate

Grupul Purcari se listează astăzi la Bursa de Valori București, sub simbolul WINE, după realizarea unei Oferte Publice Inițiale (IPO) pentru 49% din acțiunile sale.
Purcari și-a scos de astăzi acțiunile la Bursa de Valori București: Acțiunile companiei au fost suprasolicitate
(Foto: winerist.com)

"Oferta a fost bine primită, tranșa dedicată investitorilor retail fiind suprasubscrisă de peste patru ori, în pofida turbulențelor care au afectat piețele globale și care au marcat scăderi record ale indicelui Dow. 

Prețul final al Ofertei a fost de 19 RON/acțiune, valoarea totală a ofertei ajungând la peste 186 milioane RON (50 milioane USD)", anunță compania printr-un comunicat.
 
Respectiv, acționarii Purcari Wineries sperau să obțina 265,9 milioane de lei din listarea a 49% din acțiunile companiei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), scrie economie.hotnews.ro.
 
Producătorul de vin anunța, pe 15 ianuarie, că intenționează să se listeze la Bursa de Valori București, în primul trimestru din acest an, printr-o Ofertă Publică Inițială de cel mult 49% din acțiunile existente.
 
Grupul Purcari este condus de fondatorul şi CEO-ul său, Victor Bostan, de profesie oenolog, alături de acționarii Horizon Capital, cea mai importantă companie de private equity din Ucraina și Moldova, și International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub