Protestele din București vor continua și astăzi: Oamenii se adună în Piața Victoriei la ora 18:00

Protestele începute ieri la București, în Piața Victoriei, unde au participat circa 100 de mii de persoane, vor continua și astăzi. Anunțul a fost Făcut pe Facebook, scrie digi24.ro.

Protestele din București vor continua și astăzi: Oamenii se adună în Piața Victoriei la ora 18:00
(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Protestul va începe la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, evenimentul fiind intitulat „Nu plecăm până nu plecaţi!”.

„PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziţi şi pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. Nu ne intimidaţi, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecaţi până nu omorâţi pe cineva!”, scriu organizatorii evenimentului.

Pub

Jandarmeria spune că şi la protestele anunţate pentru sâmbătă seară vor apărea persoane agresive care să încerce deturnarea manifestaţiei. „Protestatarii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, să facă un pas în spate pentru că şi aseară au fost folosiţi ca scut de protecţie de huliganii din spatele lor”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

Intervenția polițiștilor la protestul de ieri a stârnit indignare printre politicieni și internauți.

Reprezentanţii Jandarmeriei susţin însă că intervenţia de la mitingul de vineri seară a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive, relatează digi24.ro.

"Am văzut persoane extrem de violente - 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportate la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi. (...) Spuneam că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta pasive. Ne-am stabilit efectivul pentru a interveni gradual, în raport de violenţe", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.

Zeci de mii de oamni au protestat ieri în Piața Victoriei față de guvernarea PSD-ALDE. Manifestațiile s-au soldat cu mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei.

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei” de la protestul de ieri din București.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a comentat manifestațiile și a spus că „intervenția instituțiilor statului împotriva românilor pașnici, civilizați, veniți în Piața Victoriei din București de pretutindeni, din Diasporă și de Acasă, a fost nu doar disproporționată, ci și total nejustificată și irațională”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub