Proteste în toată România, în susținerea DNA-ului și a Laurei Codruţa Kovesi: La București s-au adunat 300 de manifestanți

Circa 300 de oameni protestează în aceste momente în fața Guvernului, la București, în susținerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Laurei Codruţa Kovesi.

Proteste în toată România, în susținerea DNA-ului și a Laurei Codruţa Kovesi: La București s-au adunat 300 de manifestanți
(Foto: digi24.ro)

Mai multe manifestații au fost anunţate pe Facebook, pentru duminică, în Piaţa Victoriei din București, precum şi în alte oraşe, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare. 

Românii din diaspora au anunţat că se vor solidariza cu cei din ţară, astfel că vor organiza proteste în Dublin, Milano, Toronto şi Viena, transmite digi24.ro.

Pub

Peste o mie de persoane au protestat şi joi seară în Piaţa Victoriei, imediat după anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Proteste au fost şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Braşov sau Iaşi.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Recent, Guvernul României a fost criticat la Bruxelles de o eurodeputată socialistă, care a spus că prin cererea de revocare a şefei DNA, Guvernul confirmă temerile conform cărora încearcă să saboteze lupta anticorupţie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub