Problemele de la lacul din strada Albișoara se repetă: Locatarii din zonă, indignați de mirosul neplăcut

Problemele de la lacul din strada Albișoara se repetă an de an, spre nemulțumirea locatarilor din zonă. De câteva zile, din direcția bazinului acvatic vine un miros greu, insuportabil, iar peștele stă mort la suprafața apei.

Șeful-adjunct al Întreprinderea municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Boris Cuharschii a declarat pentru UNIMEDIA că de vină este canicula și temperaturile ridicate din această vară. El spune că plantele au putrezit și în proces s-a creat mult dioxid de carbon, care a și sufocat peștele din apă.
Problemele de la lacul din strada Albișoara se repetă: Locatarii din zonă, indignați de mirosul neplăcut
(Foto: UNIMEDIA/Constantin Donțu)

Peștele mort de la suprafața lacului a atras pescărușii, unicii care beneficiază de pe urma acestei situații.

Angajații de la Spații Verzi încearcă acum să curețe apa, aruncând în ea soluție de cupru. Deocamdată nu se știe când mirosul neplăcut va dispărea.

UNIMEDIA precizează că bazinul din str. Albişoara nu este un lac de agrement şi niciodată nu a fost. El a fost construit în cadrul unui sistem de drenaj pentru ca în el să se adune apele pluviale.

Și în septembrie 2010, tot peștele din lac s-a ridicat la suprafață după ce apa a fost poluată cu agenţi chimici. Atunci rezultatele analizelor de laborator efectuate de către Centrul de medicină preventivă şi Apă Canal au arătat că procentul de amoniac şi cloruri a fost de 3 şi respectiv de 10 ori mai mare decât norma admisă. Peștele a fost scos din lac, iar mirosul neplăcut a dispărut a dispărut după trei zile.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub