Probleme tehnice în sistemul cardurilor VISA în numeroase ţări europene. Oamenii s-au plâns că nu pot plăti cu cardul în magazine şi benzinării

Cardurile Visa întâmpină probleme la tranzacţii efectuate vineri în numeroase ţări europene, informează posturile BBC News şi Sky News, agenţia Reuters şi cotidianul The Guardian.

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie şi în numeroase alte ţări europene, multe tranzacţii în care au fost utilizate carduri Visa fiind blocate.

Foto: dpa

Clienţii au raportat probleme la plăţi cu carduri Visa în magazine şi benzinării. În momentul de faţă, amploarea problemelor nu se cunoaşte.

"Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid", a comunicat compania de carduri bancare.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania, Franţa şi Italia.

Potrivit cotidianului The Guardian, milioane de persoane sunt afectate de imposibilitatea efectuării plăţilor cu carduri. Multe companii din Marea Britanie au semnalat probleme la plăţile cu carduri Visa.

Tranzacţiile la bancomate nu par să fie afectate. Cardurile de tip Mastercard şi American Express nu sunt afectate de această problemă.

Ulterior, Compania Visa a prezentat scuze pentru disfuncţionalităţile produse în sistemul plăţilor prin card, precizând că situaţia revine la normalitate, informează BBC News online.

„Funcţionarea sistemului se apropie de normalitate", a comunicat compania Visa în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Compania a prezentat scuze pentru disfuncţionalităţile produse vineri în ţări din Europa, precizând că nu are motive să suspecteze că ar fi fost vorba de "acces neautorizat în sistem ori de vreun atac cibernetic".

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.