Povestea Victoriei Grosu-Vremeș, românca de la Lozova stabilită în Italia

Victoria Grosu-Vremeș are 36 de ani și este originară din satul Lozova, raionul Strășeni. A emigrat din R. Moldova acum 13 ani, inițial în Spania, apoi în Italia. Spune că satul de baștină, Lozova, rămâne a fi cel mai sfânt loc de pe pământ, unde se poate reculege ori de câte ori simte nevoia. 

Povestea Victoriei Grosu-Vremeș, românca de la Lozova stabilită în Italia

Victoria Grosu-Vremeș mărturisește, în cadrul interviului pentru elenarobu.md, prin ce a trecut atunci când mama sa a fost nevoită să plece la muncă în străinătate, iar ulterior ea singură trecând prin experiența de a pleca de acasă. Este dedicată în totalitate Reunirii R. Moldova cu România. A crescut și a fost educată în familie în acest spirit al apartenenței la neamul românesc. În Italia desfășoară, alături de colegii săi unioniști, nenumărate activități de promovare a Reunirii.

”Gustul migrației l-am simțit de pe ambele capete. La 21 de ani, după absolvirea Colegiului Financiar Bancar, eram studentă la facultatea de drept economic la Universitatea de Stat din RM și m-am trezit în situația în care trebuia să fiu mamă pentru surorile mele mai mici, una de 17 ani, iar alta de 10 ani, dar și pentru o verișoară de 5 ani. Plus la toate mai era și gospodăria. Eram destul de mari, dar niciodată nu ești destul de mare ca să nu simți lipsa mamei”, mărturisește Victoria Grosu.

Pub

Despre dedicația cu care luptă pentru cauza națională citiți în continuare pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub