Poroșenko a introdus sancțiuni împotriva Uzinei Metalurgice din Rîbnița, pe o perioadă de trei ani

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat decretul prin care a impus sancțiuni împotriva Uzinei Metalurgice de la Râbnița, care vor fi valabile pentru o perioadă de 3 ani, scrie bucpress.eu, cu referire la censor.net.ua.

Decretul vizează circa 1.700 de persoane și mai mult de 750 de companii, majoritatea din Rusia.

Foto: adevarul.ro

Sancțiunile se vor referi la blocarea activelor, restricționarea operațiunilor comerciale, interzicerea exportului de capital peste hotarele Ucrainei, precum și a accesului la achiziții publice.

Anterior, Oleksandr Kalenkov, președintele asociației companiilor metalurgice „Ukrmetallurgprom”, a solicitat autorităților de la Kiev interzicerea exportului de metale negre în regiunea transnistreană, volumul livrat reprezentând 20% din producția totală. 

Acesta a argumentat prin faptul că aceste metale sunt prelucrate și exportate pe aceleași piețe unde livrează companiile ucrainene, creându-se astfel o concurență neloială, deoarece costul producției este cu mult mai mic din cauza că nu achită pentru gaz și energie electrică.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.