Planurile mărețe ale japonezilor pentru Jocurile Olimpice din 2020: Ar putea furniza doar energie regenerabilă

Jocurile Olimpice din 2020 vor avea loc în Japonia, iar niponii au planuri destul de mari pentru acest eveniment sportiv de amploare. Astfel, intenția japonezilor este de a oferi doar energie regenerabilă pentru instalațiile electrice necesare în timpul evenimentului, scrie playtech.ro.

Planurile mărețe ale japonezilor pentru Jocurile Olimpice din 2020: Ar putea furniza doar energie regenerabilă
(Foto: japantimes.co.jp)

Atât Jocurile Olimpice, cât și cele Paralimpice, vor beneficia de energie electrică din surse precum energia eoliană sau solară. Astfel de decizii fac parte din eforturile țării de a promova reducerea emisiilor de carbon.

Unul dintre oficialii care fac parte din comitetul de organizare a declarat că măsura este una fără precedent în cazul evenimentelor sportive majore. Țelul de a furniza doar energie regenerabilă va acoperi nu doar locurile unde se desfășoară competițiile, ci și satul olimpic, centrul internațional de transmisiuni și centrul de presă principal.

Pub

Organizatorii au de gând să cumpere energie regenerabilă de la companiile furnizoare, dar și să instaleze panouri solare acolo unde este posibil. Japonezii vor chiar să construiască și drumuri solare care să furnizeze o parte din curentul electric necesar Jocurilor Olimpice. Turnate direct în suprafața de rulare, panourile solare sunt acoperite cu un strat de rășină specială, care le oferă durabilitate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub