Plahotniuc salută victoria lui Năstase și face o promisiune: „Guvernul va sprijini cu tot ce poate Chișinăul”

Faptul că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a câștigat alegerile locale din capitală nu reprezintă o victorie, dar este o „palmă” dată socialiștilor. Cel puțin asta a declarat președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, într-un interviu pentru Tribuna.

Foto: UNIMEDIA

Întrebat de ce nu l-a susținut pe Năstase în turul doi, Plahotniuc a spus că l-au susținut indirect.

„Am făcut-o foarte explicit în primul tur și alegătorii noștri au înțeles foarte bine mesajul, inclusiv valabilitatea lui pentru turul doi. Vă amintesc ce am zis atunci – să votați împotriva socialiștilor și liberalilor, care vreme de atâția ani au condus în mod falimentar Primăria. Apelul nostru din primul tur rămăsese valabil inclusiv pentru turul doi.

Dacă am fi ieșit în al doilea tur să spunem explicit numele candidatului, din nou s-ar fi spus că e măr otrăvit sau alte asemenea abordări. Credem că am procedat corect, prin simpla menținere a mesajului din primul tur, când am spus clar să se dea un vot împotriva socialiștilor”.

De asemenea, Vladimir Plahotniuc a venit cu o reacție în urma ipotezelor vehiculate în presă, că precum, ar fi susținut Partidul Socialiștilor. Președintele PDM spune că nu a avut obiective în această campanie electorală, deci nu se pune problema de scenarii. Nu ne displace însă deloc faptul că Primăria Chișinău a fost preluată de opoziția de dreapta, cred că e un pas important pentru întărirea democrației și a pluripartitismului în Moldova, dar și un moment al adevărului, unul în care cetățenii pot în sfârșit să vadă de ce sunt capabili competitorii noștri politici și de ce nu sunt capabili. Să stai în tribună și să critici e simplu, dar când cobori în teren și trebuie să muncești pentru rezultate, lucrurile se schimbă radical. În ceea ce privește Guvernul, el trebuie să ajute Chișinăul indiferent cine este primar, atâta timp cât activitatea instituției este una în interesul oamenilor. Și Guvernul va face asta, va sprijini cu tot ce poate Chișinăul. Nu se va ține cont că primarul este de la un partid de opoziție, Guvernul și Primaria sunt ale cetățenilor și trebuie să conlucreze, indiferent ce culoare politică au conducătorii. La fel ar trebui să lucreze și Consiliul Municipal Chișinău, să termine cu luptele interne și să se apuce să muncească pentru cetățeni”, a punctat acesta.

UNIMEDIA precizează că Partidul Democrat a anunțat în ambele campanii electorale că nu susține niciun candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău.

În urma turului II al alegerilor locale din capitală, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a ieșit învingător.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.