Petru Gontea, fost șef din cadrul Primăriei Chișinău, condamnat la șapte ani de închisoare

Petru Gontea, fost şef al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare din cadrul Primăriei Chişinău, a fost condamnat de către Judecătoria Chișinău la 7 ani cu executare, scrie crimemoldova.md.

Gontea se face vinovat pentru că ar fi transmis un imobil din centrul istoric al capitalei în posesia fostului vicedirector al Departamentului controlului vamal, Sava Maimescu.

Petru Gontea, fost șef din cadrul Primăriei Chișinău, condamnat la șapte ani de închisoare
(Foto: Foto: zdg.md)

Ex-funcționarul pledează nevinovat și a atacat sentința la Curtea de Apel Chișinău, transmite crimemoldova.md.

Dosarul a fost intentat de către procurorii Anticorupție, care susțin că infracţiunea ar fi fost comisă în anul 2006, când Petru Gontea deţinea funcţia de şef al Întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ nr.13 din Chişinău.

Pub

Deşi există o decizie a Consiliului Municipal Chişinău din 2001, privind transmiterea imobilului de pe strada Lazo nr.10 la balanţa SRL Avent, Petru Gontea i-a ajutat pe soţii Sava şi Elena Maimescu să devină proprietari ai imobilului, inclusiv şi ai terenului, care a fost dat agentului economic. Pentru cele 2 bunuri, cuplul a achitat la bugetul local aproximativ 19 mii de lei.

Potrivit documentelor cadastrale, imobilul are suprafaţa de 270 de metri pătraţi, iar din 13 octombrie, 2017, se află sub sechestru.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub