Persoana reținută în urma perchizițiilor de la Serviciul Fiscal de Stat a primit 30 de zile de arest

Inspectorul fiscal, care a fost reținut ieri de oamenii legii după ce au fost inițiate perchiziții de către Procuraturii Anticorupție în comun cu Serviciului de Informații și Securitate, fiind suspectat de corupere pasivă, a primit 30 de zile de arest preventiv.

Foto: simbol

Decizia în acest sens a fost emisă, astăzi, de către Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani.

În cauza penală figurează șase bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut. Acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, acesta riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

De menționat că, în cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

 

Ulterior, Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție după perchizițiile efectuate, unde un inspector fiscal a fost reținut.

„Serviciul Fiscal de Stat îşi exprimă regretul pentru situaţia în care un angajat al serviciului este bănuit de implicare într-un caz de corupţie şi va acorda tot sprijinul procurorilor pentru investigarea obiectivă, operativă şi, sub toate aspectele, a cazului. De asemenea, SFS urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală. SFS îşi reiterează angajamentul vizavi de promovarea unui climat al integrităţii în rândul Serviciului Fiscal de Stat şi toleranţă ZERO corupţiei”, se arată într-un comunicat al instituției.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.