Partidul „Șor” spune că a luat în chirie un spațiu al Primăriei Orhei, pentru un an, după ce a participat la licitație

Partidul "Șor" a reacționat la informația aparută în presă că sediul partidului s-ar fi instalat ilegal în incinta Primăriei orașului Orhei. Partidul anunță că spațiul respectiv este închiriat de către partid, pentru perioada de un an, pentru care plătește circa 176 mii de lei.

Foto: orhei.md

Reprezentanții partidului au scris că au participat la licitație pentru închirierea spațiului și că cel care închiria spațiul anterior ar fi plătit o sumă de două ori mai mică.

"1. În scopul utilizării raţionale a încăperilor neutilizate, aflate în proprietatea autorităţii publice locale a municipiului Orhei, acumulării de resurse suplimentare în bugetul local pentru realizarea programelor social-economice şi dezvoltarea infrastructurii orășenești, Consiliul municipal Orhei a decis darea în locațiune a spațiilor libere situate la parterul clădirii administrative a primăriei, amplasată la adresa: mun. Orhei, str. Vasile Mahu, 160.

2. Urmare a acestei decizii, Primăria municipiului Orhei, în conformitate cu prevederile legale, a anunțat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, pentru data de 6 februarie 2018, ora 11.00, licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a parterului cu suprafața de 127,7 m.p. și demisol. În calitate de participant la licitația din 06.02.2018 s-a înregistrat Partidul Politic ”ȘOR”, care și-a adjudecat dreptul de locațiune pe un termen de un an, la prețul de 176.723,28 lei. Această sumă este fixată în protocolul licitației.

3. Amintim că Partidul Politic ”ȘOR” a propus să finanțeze modernizarea Instituției Publice de Educație Timpurie (grădinița) nr. 6 din mun. Orhei prin intermediul Fondului de Binefacere „Miron Șor”– cheltuieli ce se estimează la aproximativ un milion de lei.

4. Este de menționat că spațiul închiriat în prezent Partidului Politic „ȘOR” s-a aflat anterior în folosința unui agent economic care achita lunar o plată cu mult mai mică - aproximativ 6.465 de lei. Pe când Partidul Politic ”ȘOR” achită o plată de peste două ori mai mare, adică 14.726,94 de lei lunar.

5. În activitatea sa, Primăria municipiului Orhei s-a condus întotdeauna de buchia legii și nu admite încălcări. Deși înțelegem că aceste acuzații sunt doar o parte a unei mari campanii de discreditare a primarului municipiului Orhei, totuși, cerem să fie încetată difuzarea acestor informații mincinoase. De asemenea insistăm să fie prezentate scuze publice.  În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa în instanța de judecată", se scrie în comunicatul partidului "Șor".

Radio Orhei a scris că de câteva zile "în faţa intrării în spaţiul unde încă în anul trecut au fost demarate lucrări de reparaţie, a apărut un impunător panou politic, asta după ce acum două săptămâni s-a decis ca spaţiile de la parterul Primăriei, cu o suprafaţă totală de circa 211 de metri pătraţi, să fie date în locaţiune, prin licitație".

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.