Partidul DA, despre cazul avortului de la IMC: „Într-un stat democratic, în mod normal se impunea demisia imediată a ministrului Sănătății”

Partidul Demnitate și Adevăr spune că reacția autorităților cu privire la cazul avortului de la Institutul Mamei și Copilului este o "tentativă de mușamalizare". 

"Într-un stat democratic, în mod normal se impunea demisia imediată a ministrului Sănătății, a șefului instituției medicale, coroborată cu inițierea unei cauze penale care să pedepsească conform legii gravele încălcări", se scrie într-un comunicat al partidului.

Partidul DA, despre cazul avortului de la IMC: „Într-un stat democratic, în mod normal se impunea demisia imediată a ministrului Sănătății”
(Foto: ziarelive.com)

"Apariția frustrată la conferința de presă a unor personaje cu statut de a treia mărime, vine să ne convingă o dată în plus că și de această dată regimul antipopular și antiomenesc nu se dezminte și a ales din nou să sfideze legea, bunul simț și întreaga țară. Demisia și sancționarea câtorva persoane nu înseamnă nimic altceva decât o spălare pe mâini, o continuă tentativă de mușamalizare, de distragere a atenției de la marii vinovați ai crimelor care se produc zilnic în sistemul medical și în alte sisteme vitale. 

Acum, însă, facem apel către întreaga societate civilă să nu ne oprim. Împreună, solidarizându-ne cu organizațiile de apărare a drepturilor femeilor, cu cele de protecție a consumatorilor de servicii medicale, cu alte ONG de specialitate, să punem în permanență presiune pe decidenți pentru a estompa cât mai mult posibil derapajele sistemului cancerigen. 

Pub

Totodată, cerem investigarea minuțioasă, sub aspect penal a circumstanţelor în care s-au produs ilegalitățile, cu identificarea persoanelor responsabile și tragerea acestora la răspundere penală după toate rigorile legii, inclusiv prin prisma dispozițiilor art.213 Cod penal - încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale; art.329 Cod penal – neglijența în serviciu; art.1661 Cd penal - tortura, tratamentul inuman sau degradant, art.256 Cod penal - primirea unei remuneraţii ilicite pentru îndeplinirea lucrărilor legate de deservirea populaţiei; etc", mai scrie DA.

Amintim că o femeie ar fi fost lăsată să nască în veceul Intitutului Mamei și Copilului din Chișinău. O scrisoare anonimă a devenit virală pe rețelele de socializare, în care femeia scrie prin ce chinuri groaznice ar fi trecut acum două săptămâni, când a născut prematur în instituția medicală.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale l-a sancționat pe directorul Institutului Mamei și Copilului (IMC), Sergiu Gladun. Ministerul a realizat și o anchetă pe caz.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub