Parlamentul va prezenta mâine un proiect de hotărâre cu privire la situația creată după invalidarea alegerilor din Chișinău

Un proiect de hotărâre cu privire la situația creată după invalidarea alegerilor locale din capitală va fi prezentat în Parlament. Acesta se află pe ordinea de zi ședinței de mâine a Legislativului. 

Parlamentul va prezenta mâine un proiect de hotărâre cu privire la situația creată după invalidarea alegerilor din Chișinău
(Foto: UNIMEDIA)

Inițiatorii proiectului de hotărâre cu privire la efectuarea unei analize ample, evaluări și expertize a legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău sunt deputații din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și din grupul parlamentar PPEM.

Săptămâna trecută deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că urma să fie creat un grup de lucru pentru a analiza legislația și situația creată după invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

Pub

„Noi deja ne gândim cu colegii să creăm un grup de lucru pentru o analiză a legislației electorale, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, spunea democratul Sergiu Sîrbu.

Amintim că recent Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate. Decizia nu poate fi atacată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Până în 2019, Primăria capitalei va fi condusă de un primar interimar. 

Ulterior Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, ca urmară a ultimelor evenimente care au avut loc la Chișinău, în special, invalidarea alegerilor locale din capitală.

Declarații dure la adresa guvernării din Republica Moldova au fost aduse de mai mulți europarlamentari de la tribuna PE, unii cerând chiar organizarea alegerilor locale anticipate și respectarea drepturilor cetățenilor. 

Pe de altă parte, Partidul Democrat, aflat la guvernare, a declarat că Rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor, deoarece creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub