Părinții își vor putea înscrie copiii on-line în clasa I. Codreanu: „Mi se raportează că se cer de la 200 de euro pentru înscriere”

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a solicitat Direcției generale educație, tineret și sport să creeze un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I, după modelul „e-gradinita".

Părinții își vor putea înscrie copiii on-line în clasa I. Codreanu: „Mi se raportează că se cer de la 200 de euro pentru înscriere”
(Foto: UNIMEDIA)

Solicitarea lui Codreanu vine în contextul în care funcționarul spune că i s-au raportat cazuri în care părinților li se cerea câte 200 pentru înscrierea copiilor în clasa I.

„Graţie platformei on-line care permite părinţilor să semnalizeze abuzurile legate de procedura de înscriere a copiilor în grădinițe, mi se raportează că se cer de la 200 EURO pentru înscrierea copiilor în clasa I-a. Noi suntem obligați să oferim educație și să luptăm cu fenomenul corupției în instituțiile de învățământ din capitală. Este important ca părinții să știe că aceste taxe sunt percepute ilegal", a menţionat Ruslan Codreanu în cadrul ședinței.

Pub

Înscrierea copiilor la grădinițele din Chișinău se face prin intermediul platformei online www.egradinita.md, care care poate fi accesată și de p telefoanele mobile.

De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate peste 6000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituțiile preșcolare din capitală, iar prin intermediul platformei înscrierea la grădiniță în mediu durează 11 minute. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub