Părinți și profesori, supărați pe Monica Babuc: „Ministra comentariilor șterse și a pomenilor de 200 de lei”

Asociația Obștească „Părinți Solidari” a publicat astăzi un articol în care își exprimă nemulțumirea față de activitatea ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, după ce de pe pagina de Facebook a ministrei au dispărut mai multe comentarii în care persoanele își manifestau revolta și indignarea. 

Foto: UNIMEDIA

„La 11 iulie curent, Monica Babuc, care la moment ocupă responsabila funcție de Ministră a Educației, Culturii și Cercetării, a publicat pe pagina sa de FB o veste extrem de „îmbucurătoare” –  indexarea cu 8% a salariilor cadrelor didactice.

Revoltate de situația creată, mai multe persoane printre care pedagogi și părinți, și-au expus poziția în raport cu publicația ministrei, marea majoritate a comentariilor fiind cu caracter negativ și critic. Dar urmărind în continuare reacțiile internautilor la lauda de 8 % a dnei Babuc, oamenii au rămas șocați de faptul că părerile lor DISPAR de pe pagina de FB a ministrei, fiind pur și simplu ȘTERSE, iar cei ce au îndrăznit să-și expuie nemulțumirea – BLOCAȚI, pentru a nu mai avea posibilitatea de a comenta. Am reușit să fixăm peste 20 de astfel de epizoade, și o mare parte din comentariile autentice ale utilizatorilor le puteti vedea mai jos”, scrie pe site-ul parinte.md.

 

Asociația mai notează că indexarea de 8% nu este decât „o pomană electorală” și „o bătaie de joc” față de profesori.

„Indignarea expusă de cei ce activază în domeniul pedagogic este mai mult decât argumentată, reieșind din faptul că pentru majoritatea pedagogilor adaosul de 8 % la salariu va constitui o sumă de 200-300 lei! O pomană preelectorală, care nu ajunge unei familii nici pentru a merge cel puțin odată după cumpărături sau pentru a cumpăra un sac de cartofi! Evident că acest adaos doar a majorat nivelul emoțiilor negative în raport cu Guvernul și a crescut nemulțumirea oamenilor, care au avut speranța că totuși vor avea parte de o majorare mai consistentă la salariu.

În contextul situației actuale, când avem sute de locuri vacante în instituțiile de învățâmînt din republică și mai puțin de 10 % din absolvenții facultăților cu profil pedagogic merg să activeze în școli și grădinițe, iar salariul personalului non-didactic constituie 1100 lei, această indexare nu reprezintă decît o bataie de joc. Și bataia de joc nu e doar fața de profesori, educatori, dadace, bucatari și alți angajați ai instituțiilor de învățămînt. Bataia de joc e în primul rând față de copiii noștri, fiincă ei sunt lipsiți de un sistem de educație, care să le asigure un nivel corespunzător de siguranță în insituția la care merg, un nivel înalt de cunoștințe și un mediu prietenos, integru și fără violență”.

Puteți vizualiza o parte din comentariile șterse de pe pagina ministrei, dar păstrate de echipa Părinți Solidari, aici.

Deocadată, ministra nu a reacționat și nu a explicat cum se face că opiniile împărtășite în comentarii au fost șterse.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.