Pachetul de acțiuni al Moldova-Agroindbank se va vinde cu un preț inițial de peste 450 milioane de lei

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță despre expunerea spre vânzare pe piața reglementată prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei, la licitație „cu strigare”, ca pachet unic 41,09% de acţiuni de la Moldova-Agroindbank, scrie mold-street.com.

E vorba de 426.365 de acţiuni noi emise de Moldova-Agroindbank (MAIB), cea mai mare din Moldova, cumpărate două săptămâni în urmă de APP la un preţ total de 450,03 milioane lei.

Pachetul de acțiuni al Moldova-Agroindbank se va vinde cu un preț inițial de peste 450 milioane de lei
(Foto: UNIMEDIA)

Preţul iniţial de vânzare stabilit de Agenţia Proprietăţii Publice este de 451,43 milioane lei, adică cu 1,5 milioane lei mai mult decât a plătit. Diferenţa se datorează costurilor suportate de APP la cumpărarea – vânzarea acestor acțiuni.

Licitaţia ar urma să aibă loc peste două luni, în perioada 2-4 octombrie 2018.

Pub

Până atunci Ministerul Justiției urma să emită o opinie legală asupra antecontractului și contractului de vânzare – cumpărare, relatează mold-street.com.

În plus Guvernul a împuternicit Agenția Proprietății Publice să solicite de la MAIB să furnizeze, până pe 1 septembrie 2018, "o opinie de confirmare a valorii juste asupra prețului de cumpărare al acțiunilor nou-emise (denumită conform uzanțelor internaționale „fairness opinion”), care corespunde prețului de expunere al acestor acțiuni la ultima licitație pe piața reglementată la data de 30 aprilie 2018".

Opinia trebuie să fie emisă de o entitate cu renume și cu o experiență recunoscută pe plan internațional în domeniul evaluării valorilor mobiliare ale entităților de interes public, ce nu este în conflict de interese cu Moldova-Agroindbank, care poate fi o bancă, o societate de audit sau o companie de evaluare. 

Mai adăugăm că la pachet există deja cumpărător. Pe 22 iunie, a fost semnat un precontract de vânzare a 41,09% din acțiunile MAIB cu Consorțiul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital). Dar acțiunile ar putea ajunge și la alt investitor.

Acțiunile expuse spre vânzare pot fi procurate doar de persoanele care au obținut permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale a Moldovei, în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea bancară.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub