PSRM, îngrijorat de arestarea unui așa zis deputat de la Tiraspol: Socialiștii cer schimbarea măsurii preventive

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea persoanelor politice și a activiștilor civici din Tiraspol. Este vorba despre așa numitul deputat al Sovietului Suprem din Transnistria, liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan și mai mulți apropiați ai acestuia.

Foto: UNIMEDIA

„Noi îl cunoaștem pe Oleg Horjan și pe colegii acestuia drept adevărați patrioți ai regiunii respective, care se atîrnă cu respect față de trecutul nostru istoric, adept al justiției sociale, al identității moldovenești, a integrării euroasiatice și a relațiilor de prietenie cu Federația Rusă, un oponent convins al unionismului și aderarea la NATO. În același timp, Oleg Horjan și camarazii săi s-au arătat drept persoane deschise pentru dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului, în primul rând, cu acele forțe cu care împărtășesc aceleași valori”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Partidul Socialiștilor condamnă cu vehemență manifestările de violență sub orice formă, în special față de colaboratorii organelor de drept. Suntem convinși că fiecare persoană trebuie să aibă dreptul de a-și exprima liber poziția politică și de a organiza prosteste pașnice.

Socialiștii fac apel către așa numita conducere a Transnistriei cu rugămintea da schimba  măsura preventivă și de a elibera toate persoanele reținute pentru participarea la protestul pașnic.

PSRM speră că investigația va fi efectuată în mod obiectiv, fără presiuni politice din partea unor părți.

UNIMEDIA amintește că liderul Partidului Comunist din Transnistria, membru al Consiliului Suprem al autoproclamatei Republici Transnistrene, Oleg Horjan, a fost arestat pentru două luni în centrul de detenție preventivă din Tiraspol.

Horjan a organizat sâmbătă, 2 iunie, un miting neautorizat pe piața centrală din Tiraspol. După protest, poliția a reținut mai mulți activiști. După aceea, adjunctul a intrat în secția de poliție, a împins unul dintre angajați și a rupt epoletul unui colaborator al miliției, cerând eliberarea deținuților. Procuratura i-a deschis un dosar penal și a cerut așa zisului Sovietului Suprem să îl lase fără imunitate, pentru a-l aduce în fața așa numitei Judecătorii, pe data de 5 iunie.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.