PSRM, împotriva noilor numiri la Guvern. Îndeamnă cetățenii „să reacționeze la îndemnul președintelui și să vină masiv la Chișinău”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se declară împotriva suspedării repetate a președintelui țării, Igor Dodon, precum și învestirii noilor membri ai Guvernului.

De asemenea anunță că la primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului, PSRM va veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care „au fost numiți în funcție fără a ține cont de normele constituționale”.

PSRM, împotriva noilor numiri la Guvern. Îndeamnă cetățenii „să reacționeze la îndemnul președintelui și să vină masiv la Chișinău”
(Foto: UNIMEDIA)

Într-un comunicat emis presei, PSRM își reiterează poziția de a-l susține în continuare pe Igor Dodon în demersurile sale.

„În condițiile actuale de manipulare și provocare din partea guvernului ilegal, precum și a interpretării abuzive a Constituției, doar poziția clară și fermă a șefului statului poate proteja interesele cetățenilor Republicii Moldova și ale întregului stat.

Pub

PSRM susține decizia fermă și întemeiată a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a se opune aprobării candidaților compromiși la cele mai înalte funcții în stat precum și a promovării legilor anti-naționale”, se arată în declarația PSRM.

Mai mult, Partidul Socialiștilor condamnă categoric „atacul guvernării nelegitime asupra libertății cetățenilor Republicii Moldova la informare, aceste acțiuni fiind în contradicție cu documentele naționale și internaționale cu privire la drepturile omului.
Acțiunile recente ale regimului de la guvernare au confirmat încă o dată corectitudinea poziției Partidului Socialiștilor: singura modalitate pentru președintele ales de popor de a realiza voința cetățenilor care l-au ales - trecerea la forma prezidențială de guvernare”.

În final, PSRM își îndeamnă toți susținătorii să sprijine președintele Republicii Moldova privind „instituirea unei reale guvernări democratice în țară, să fie pe deplin pregătiți, să reacționeze la îndemnul șefului statului, să vină masiv la Chișinău pentru a elibera țara de acest regim”.

UNIMEDIA menționează că astăzi a avut loc ceremonia de învestitură a noilor miniștri.

Anterior președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins de două ori candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern, argumentul fiind că „majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior”.

În consecință, un grup de deputați, membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să examineze blocajul politic, astfel, Igor Dodon a fost suspendat pe data de 2 ianuarie. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub