Operatorii de internet vor fi obligați să ofere servicii de protecție a copiilor de la paginile web cu un conținut inadecvat

Furnizorii de servicii de acces la internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului din internet cu impact negativ asupra copiilor, precum și să introducă în meniul principal al paginilor lor web oficiale un compartiment dedicat informațiilor privind siguranţa pe internet.

Foto: safebee.com

Proiectul de lege a fost aprobat astăzi de către Guvern.

În prezent, unii furnizori de servicii Internet, deja asigură, la solicitare, accesul abonaţilor săi la aplicaţii, care protejează copiii de la paginile web cu un conținut inadecvat și asigură accesul doar la pagini sigure.

"În acest sens, a fost constatată nerentabilitatea economică în cazul dezvoltării propriului serviciu de filtrare la nivel de reţea, care pe lângă costuri de milioane de euro per operator, presupune şi asumarea răspunderii proprii a operatorilor privind eficienţa serviciului. Astfel, se consideră inechitabil de a cere operatorilor autohtoni implementarea soluţiilor de filtrare la nivel de reţea în situaţia în care nu-şi vor recupera costurile, iar asemenea soluţii ar fi foarte oneroase şi disproporţionate în raport cu rezultatele pe care le pot generar", se motivează în nota informativă a Hotărârii Guvernului.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.