Old Chișinău în imagini: Hotelul Palace

Înainte de cel de-al doilea Război Mondial, strada principală a Chișinăului arăta foarte diferit. În timpul războiului, această stradă a suferit cel mai mult, iar din toate clădirile vechi au supraviețuit foarte puține. Clădirea Hotelului Palace, care a împodobit strada Alexandrovskaia numaii 35 de ani, a impărtășit soarta celor dispărute.

Hotelul Palace, care și-a deschis porțile pentru prima dată în luna mai, 1914, a fost din start conceput ca cel mai chic hotel din Chișinău. Locul a fost, de asemenea, ales cu succes – în centrul orașului, la intersecția străzilor Alexandrovskaia și Kupecheskaia (intersecția actualului bulevard Ștefan cel Mare și strada Vasile Alecsandri).

Old Chișinău în imagini: Hotelul Palace
(Foto: oldchisinau)

Pe lângă fațada decorată frumos, hotelul oferea oaspeților săi camere confortabile, dotate cu cea mai nouă, din acele vremuri, tehnologie. Anume aici a apărut unul dintre primele ascensoare din Chișinău – clădirea era de trei etaje de pe strada Alexandrovskaia și de patru etaje din partea străzii Kupecheskaia.

Elementele decorului fațadei Hotelului Palace descriu cel mai bine atenția cu care era tratat aspectul unei clădiri înainte:

Pub

КишиневoldchisinauКишиневoldchisinauКишиневoldchisinauКишинев
oldchisinau

Primul etaj al hotelului era ocupat de magazine, o practică des întâlnită și în acele zile. De exemplu, la scurt timp după deschiderea hotelului, Magazinul fabricii Asociației Producției Mehanice din St. Petersburg „Skorohod”, deja își aștepta clienții.

Pentru a citi articolul întreg accesați altfel.md

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub