Oficial! Turcia-Moldova, fără vize din 1 iunie

Din 1 iunie, moldovenii vor putea călători fără vize în Turcia. În acest sens, cetățenii noștri pot folosi fie pașaportul simplu, fie cel biometric, care trebuie să aibă cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile suplimentar datei preconizate pentru ieşirea din ţară, relatează UNIMEDIA.

În conformitate cu prevederile Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Oficial! Turcia-Moldova, fără vize din 1 iunie
Poză simbol (Foto: viza.md)

Aceste reglementări sunt valabile, de asemenea, pentru cetăţenii ambelor state care efectuează transport internaţional de bunuri şi pasageri, precum conducătorii de tren, camioane şi autobuze şi asistenţii conducătorilor şi membrii echipajului avioanelor civile, trenurilor şi locomotivelor.

Cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat vor solicita o viză de lungă şedere.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub