ONG-urile de media cer ca MAI și procuratura să investigheze cazul jurnalistei atacată de reprezentanții partidului Șor în timpul protestului

Organizațiile de media condamnă comportamentul agresiv al reprezentanților partidului „Șor”, care au atacat verbal jurnaliștii postului Radio Orhei și i-au împiedicat să reflecte o manifestație organizată duminică, 5 august, la Orhei de către această formațiune politică.

ONG-urile de media cer ca MAI și procuratura să investigheze cazul jurnalistei atacată de reprezentanții partidului Șor în timpul protestului
(Foto: captură video/realitatea.md)

Amintim că o jurnalistă de la postul de radio „Radio Orhei” a fost atacată la data de 5 august, în timpul unui protest organizat de către susținătorii Partidului Șor. Manifestanții au ieșit în stradă, în frunte cu primarul satului Jora de Mijloc, Marina Tauber.

Marina Tauber și colegul său de partid Pavel Verejanu a instigat participanții la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov: „Ia – Djamanov, cu mătura!”, „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, „Du-te de aici!”. Înarmați cu mături, alți manifestanți au urmat îndemnul Marinei Tauber şi au îmbrâncit-o pe jurnalistă.

Pub

De asemenea, mai mulți protestatari s-au arătat indignați că jurnalista filmează manifestația și au cerut ca să înceteze filmările. Unul dintre tineri a amenințat-o pe femeie, însă a ezitat să apară în fața camerei.

 

Astfel, organizațiile de media califică acest caz drept inadmisibil în relațiile unui partid politic cu presa și atrag atenția că asemenea manifestări de intoleranță și discurs de ură nu au apărut pe teren gol, ci sunt o continuare a amenințărilor cu răfuiala pe care liderul formațiunii politice „Șor” le-a făcut la adresa jurnaliștilor pe 20 iulie curent, în urma unui protest organizat la Chișinău.

În acest sens, ONG-urile de media a cerut Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii să investigheze  acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au instigat participanții la manifestația din 5 august de la Orhei împotriva jurnalistei Radio Orhei, împiedicând-o să-și exercite nestingherit meseria. 

Pe această cale, organizațiile de media a solicitat partidului politic „Șor” să înceteze atacurile la adresa jurnaliștilor. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub